Loading

wait a moment

Agaves: gestreept, bolvormig of vezelig

Het geslacht agave plant omvat meer dan 200 soorten. In dit land zijn deze agavesoorten vooral populair voor binnen en buiten. Deze planten kunnen lang zonder water omdat ze vocht opslaan in hun bladeren. Agaves zijn meestal heel gemakkelijk te houden. Ze hebben veel warmte en zon nodig. Ze kunnen van mei tot eind oktober buiten staan. Vooral de overwintering vergt wat aandacht.

Overwinteren

Afhankelijk van de soort kan de agave verschillende temperaturen weerstaan. Sommige soorten verdragen kortstondige vorst, andere verdragen helemaal geen temperaturen onder het vriespunt en moeten daarom vorstvrij worden overwinterd. Als u agaven veilig in de winter wilt brengen, is het verstandig om ze over het algemeen binnenshuis te laten overwinteren. Dit gebeurt bij voorkeur zodra de nachttemperaturen onder de 5 graden komen. Het substraat moet op dit punt goed gedroogd zijn. In de winterkwartieren zijn temperaturen tussen de 10 en 15 graden ideaal. In de winter moet het ook licht zijn. Winterharde variëteiten die buiten overwinteren, moeten, indien mogelijk, worden afgedekt om ze te beschermen tegen regen en algemene winterse nattigheid. Voordat de agave in het voorjaar weer buiten gezet kunnen worden, moeten ze langzaam gewend zijn aan de temperaturen en vooral aan de directe zon. Hiervoor zet je ze eerst een paar dagen op een gedeeltelijk schaduwrijke plek.

Agave Americana Variegata

De Agave Americana Variegata is een indrukwekkende, bonte plant met groene bladeren met een brede gele streep langs de randen. De lansvormige bladeren hebben rozetten. Oorspronkelelijk komt deze uit Mexico en Midden-Amerika. Daar bloeit elke rozet bloeit maar één keer, en sterft af na het rijpen van de vruchten. Ons ons klimaat is een bloei uitzonderlijk. Het is een gekende soort bij kwekers die alle planten keurig testen voor verkoop op eventuele schimmels en ziektes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *