Loading

wait a moment

Chatbot Stijgerbouw

Een chatbot kan binnen deze sector een uitkomst zijn voor verschillende problemen. Zo kan je de chatbot zelf alle kennis geven die jij bezit. Dit kan van alles zijn, denk aan: levertijden, voorraad, verzending, productinformatie of algemene informatie zoals openingstijden. Een chatbot weet zo veel als jij hem aan informatie geeft. Het kan natuurlijk zo zijn dat de chatbot er met de klant niet uitkomt of dat de klant graag een echte medewerker spreekt. In dit geval kan de klant in de chat aangeven dat hij dit graag wilt door een woord te typen. De chatbot stuurt het gesprek dan door naar een specialist. Hij of zij kan dit dan verder oppakken met de klant en het gesprek verder in goede banen leiden. 

Het maken van een chatbot  

Bij het implementeren van een chatbot komen een aantal factoren kijken. Hier hoeft u zich als klant echter geen zorgen over te maken. Het enige wat we van uw verwachten is om samen met ons een kenniscentrum te maken met vragen die vaak bij een winkel in de stijgerbouwsector worden gesteld. Hierna gaan onze chatspecialisten aan de slag. De vragen uit het kenniscentrum worden ingevoerd samen met de antwoorden op de desbetreffende vragen. De vragen zullen een paar keer ingevuld worden maar dan anders geformuleerd. Zo wordt de chatbot zo goed mogelijk afgestemd op de klanten en zullen de antwoorden nauwkeuriger zijn. 

Wat zijn de voordelen van een chatbot?  

Voor de stijgersector zijn er een aantal voordelen. Een voordeel is dat het personeel minder tijd kwijt is aan de klantenservice. Als er een chat binnenkomt wordt deze automatisch opgepakt en vaak opgelost. Als een chat niet kan worden opgelost dan zal er om contactgegevens worden gevraagd. Vervolgens zal de chat worden doorgestuurd naar de klant die het vervolgens oppakt. In de meeste gevallen gaat het dan om een lead, waar de klant vaak direct een sale uithaalt. Het is dus een stuk tijdsbesparing als makkelijke leads ontvangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *