Loading

wait a moment

Een eigen feestjurk maken

ribstof kopen

Het kan ontzettend leuk en makkelijk zijn om een eigen feestjurk of andere kleding te maken. Het is niet alleen leuk maar kan ook goedkoper zijn in sommige gevallen. Maar hoe pak je dit aan? Om te beginnen bedenk je eerst een ontwerp. Wanneer je nog niet veel ervaring hebt, kan je beter met een simpel ontwerp beginnen. Deze kan je later personaliseren met leuke accessoires. 

Wat nu?

Wanneer je een ontwerp hebt gemaakt is het belangrijk om een patroon te tekenen. Dit patroon ga je later op de stof leggen, en zo knip je stuk voor stuk je jurk uit. De stof uitzoeken is een ontzettend leuk onderdeel. Er zijn enorm veel soorten stof, denk aan ribstof kopen of satijn, zijde of fluweel. Stoffen kan je kopen op lokale markten, winkels of online! Let goed op dat je genoeg stof koopt. Je kan beter te veel dan te weinig kopen.

ribstof kopen

De laatste stappen

Wanneer je het patroon en de stof hebt, spelt je het patroon op de stof en knip je deze uit. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van de lappen stof aan elkaar te naaien met een naaimachine. Als de jurk of het kledingstuk aan elkaar zit kun je de final touches gaan aanbrengen zoals steentjes, glitters of kant stukjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *