Loading

wait a moment

Wat is een Tekstredactie?

Schrijfcursus

Tekstredactie is het aanpassen van je tekst, zo kan dat op drie verschillende manieren. Correctie, herschrijven en redactie. Maar wat betekenen deze drie verschillende punten nou eigenlijk? En heb je deze punten echt nodig om een goede tekst te schrijven? Het antwoord is ja. Door deze punten aan je tekst toe te passen maak je je tekst vaak stukken beter. En zal de tekst dus betere kwaliteiten geven. Door dat een tekst goede kwaliteit heeft zijn mensen vaker geïnteresseerd om je boek te lezen. 

Correctie

Correctie houdt in verbeteren, hierbij verbeter je de punten die bijvoorbeeld er niet toe doen in een tekst of die nog uitgebreider kan zijn. Maar ook kleine taalfoutjes of uitdrukkingen die niet kloppen. Denk hierbij ook aan grammatica die niet correct kan zijn. Vaak kijk je hier dus naar als je met tekstredactie aan het kijken bent.

Schrijfcursus

Redactie en herschrijven

Herschrijven is eigenlijk heel makkelijk uit elkaar te halen,  je schrijft een tekst opnieuw. Vaak zijn dit hele zinnen of soms zelfs hele alinea’s. Bij redactie kijk je naar de zinsopbouw. Hierbij kan je nagaan of de tekst goed bij je doelgroep hoort. Begrijpen ze de tekst of is het te moeilijk of juist te makkelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *